Planera din fjällvandring med en gratis app från Svenska Turistföreningen

Kungsleden

Svenska turistföreningen, STF, har tagit fram en app för fjällvandrare – ”Upptäck äventyret fjällen”. Appen är gratis, användarvänlig och trevlig att bläddra genom vid planering av en vandring eller bara för inspiration.  Appen innehåller information om vandringsleder, fjällstugor, berg, lederna och lite annat smått och gott. KungsledenInformationen gällande stugor och leder är mest utförlig, men ändå tämligen kortfattad.  Har man inte tillgång till någon annan informationskälla, exempelvis för att man inte vill vandra omkring med extra vikt i ryggsäcken, så kan den vara av visst värde. KungsledenVidare erbjuder den möjligheter för den inbitne samlaren att erhålla digitala märken för olika stugor man besökt och ledsträckor man vandrat, för den som är road av sådant (jag är!).

Informationen om de utvalda bergen är dock begränsad för tillfälle. Samma gäller kartor som tillhandahålls. Detta ska dock åtgärdas i version 2.0 som ska lanseras till våren 2017, enligt STF.  Utöver det, kommer navigeringen i appen att vidareutvecklas,  alla STF medlemmar kommer att få ett digitalt medlemskort i appen, och det ska ges möjlighet att ta del av fjällinformation från andra STF medlemmar som är ute på fjället.

Det sistnämnda uppdateringen upplever jag som särskilt värdefullt. Kanske nästa sommar kan jag fråga någon annan vandrare som just då befinner sig i Viterskalet fjällstuga (på bilden ovan) om snö- och molnläge på Sytertoppen (bilden nedan) innan jag ger mig iväg i förhoppningen att gå upp på den. Det vore bekvämt… Annars så har vi nu i två år kommit fram till berget för att inse att det inte gick att gå upp på det pga snö (i 2015) och lågsittande täta moln i år (Inlägget om vår vandring längs Kungsleden med en bebis är här). Tredje gången gillt?Kungsleden

Kul med ett enkelt redskap som gör planeringen av både större äventyr samt mindre utflykter i svenska fjäll lite smidigare!

En kommentar till “Planera din fjällvandring med en gratis app från Svenska Turistföreningen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *