Hur sover man i en sovsäck med en bebis?

Vi har varit och vandrat Isälvsleden i helgen. Så underbart! Mer om det inom kort. Under tiden ett kort inlägg och en fråga. Hur sover man i en sovsäck med en bebis?

Vi övernattade i Friluftsfrämjandets stuga som blev rätt kall på natten då den befann sig i en dödisgrop och vedspisen vägrade samarbeta.

Isälvsleden
Stugan vid Missutjärn
Isälvsleden
Missutjärn – en dödisgrop

Vi hade sovsäckar med och det fanns sängar med madrasser på, så maken sov skönt hela natten. Inte jag… Då vår dotter använder mina bröst som napp, var jag tvungen att sova med henne i samma sovsäck. Att regelbundet byta bröst, alltså, byta sida genom att krypa över bebisen för att lägga sig på andra sida i en sovsäck visade sig vara minst sagt problematiskt. Sovsäcken virade sig runt, och jag hamnade hela tiden utanför, medan Karamellen hade sovsäckens all tyg och huva på sig. Jag frös, bröst frös (ja, jag talar om dem som en separat entity för att de har slutat vara mina egna sedan barn föddes för drygt tre år sedan), hon svettades och klagade om trängsel. Det var hemskt och ingenting att rekommendera.

barn sover
Båda barn har sovit hela sitt första år på mitt bröst

På morgonen insåg jag att det skulle vara mycket bättre om jag öppnade sovsäcken och använde den som ett täcke istället. Det skulle fungera då det fanns madrasser. Men hur skulle man göra om man sov i ett tält eller på marken? Hur gör ni? Skriv gärna hit kontakt@avenflykter.se eller i ett kommentarfält nedan. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *