I fåtölj längs Kungsleden

Jag sitter just nu, stirrar ut i mörker och inser att hösten är här. Hoppet lever om att vi kanske skall hinna med ytterligare en vandringstur i fjällen, men vi får väl se hur det går med det. Det slår mig då att jag för ett par år sedan läste att man nu hade lagt ut Kungsleden i street view på google maps. Kanske detta är ett äventyr av lämplig dignitet för en småbarnsförälder, att i maklig takt klicka sig fram genom det svenska fjällandskapet. 

virtuell vandring

virtuell vandring Kungsleden

klick4

Det visar sig efter lite klickande att det finns många panoramabilder utlagda längs Kungsleden, men att endast en kort sträcka vid Abisko är utlagd i street view.

Jag klickar mig fram i rask takt och njuter av ett storslaget panorama längs vägen. Att den utlagda sträckan är begränsad gör ej heller så mycket. Klickandet är inte fullt lika tillfredsställande som att vandra i verkligheten, så efter några minuter är jag nöjd med dagens etapp.klick5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *