Upplev konst och kuriosa i ljuvliga Mannaminne

Ävenflykter

Original med passion för något, med mod att gå motströms och följa sin vision. Skapare som vill dela med sig av sina intressen, sin glädje och kärlek, få dig att känna det samma. Tack vare dem finns det otroliga, ljuvliga, spännande kreationer och upplevelser på de mest oväntade platser.

Mannaminne är ett sådant ställe. Skapat av konstnären Anders Åberg och hans fru Barbro Åberg, är Mannaminne ett friluftsmuseum i Häggvik i Kramfors kommun (se kartan här). Det är en underbar och intressant plats att besöka, särskilt om man har barn med.

Här finns det flygplan, gamla traktorer, spårvagnar och fina bilar – allt som triggar nyfikenhet hos en motorintresserad (och varenda barn).

Här finns det träskulpturer,

färgglada tredimensionella tavlor och kreationer,

otroligt fint snickeri och hantverk, från små vackra detaljer i varje vrå till en gigantisk jordglob

och imponerande dragspel.

Det finns flera museer och paviljonger. Alltihop är ett enormt konstverk, skapat med kärlek och värme.

Det finns en trevlig restaurang, ett hotell och stugor att hyra. Det finns ett litet berg att gå upp på och en ljuvlig utsikt att skåda.

Här hålls det festivaler och konstutställningar. Här kan man köpa lokala varor på en butik eller tillfällig marknad och avnjuta en fika under bar himmel.

Besöket till Mannaminne kan gärna kombineras med besök till Höga Kusten och Skuleskogens Nationalpark. Obs kolla Mannaminnes hemsida för säsongstart och öppettider.

Vill du inspireras mer, se SVT film om Mannaminne och dess skapare, konstnären Anders Åberg här (43 min)

3 reaktioner till “Upplev konst och kuriosa i ljuvliga Mannaminne”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *