Stigar i Holmsund: Omberget med utsiktstorn

Ävenflykter

Önskar man en kort promenad som passar också korta ben är Omberget ett trevligt alternativ. Kör du bil hit, parkera vid gamla industriområdet (se P på kartan nedan) intill början av stigen.

Ävenflykter

Sträckan löper till stor del längs fjärden (se röd markering på kartan ovan) och avslutas med fördel med ett besök i utsiktstornet.

Ävenflykter

Trappstegen är många men barnen uppskattar alltid att komma upp sig här i världen och få ett vidare perspektiv över Holmsund.

Ävenflykter
Ävenflykter

Skulle det vara så att energireserverna tar slut kan man ju alltid planera in en rast på grillplatsen vid vattnet, eller picknickplatsen i slalombacken.

Under sommarhalvåret är Omberget en välbesökt träningsplats. Dagligen ser man Holmsundsbor av alla åldrar här som utmanar sin kondition och uthållighet genom upprepade turer upp- och nerför backen. Orkar du ta dig till Omberget tidigt på morgonen, garanteras du ett vackert träningspass med solens första strålar som ditt enda sällskap.

Vinterutflykter

På vintern omvandlas Omberget till en slalombacke med fallhöjden på 42 meter och längsta nedfart på 215 meter. Liften och belysningen finns. Se öppettider här. Småttingar som inte vill åka slalom än, brukar nöja sig med att åka pulka på andra sida av backen, mot utsiktstornet.

Omberget blickar över en liten havsvik. På vintern är det en populär plats för pimpelfiske. Pimpelfisktävlingen hålls här årligen.

Ävenflykter
Pimpelfisketävlingen är alltid välbesökt

I viken mittemot Omberget ligger en gammal pråm som barn tycker om att besöka.

Ävenflykter

Skida/promenera över till den och hitta på historier om spökskepp eller sjörövare så får hela familjen en spännande utflykt.

Ävenflykter
Ävenflykter

Se fler förslag på promenader och vandring med eller utan småttingar under denna länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *