Myggskydd för smaskiga bebisar

myggskydd

Jag kan mygg. Jag kommer från en stad som står mitt på en gigantisk myr och som i första hand är ett hem för mygg. Människor försöker överleva så gott det går där. Min mormor bor i en by som kallas Myggbyn, på riktigt. När jag tog min svärmor dit, sov hon med mygghatten på. Och svärmor är inte helt ovan mygg då hon kommer från Umeå trakterna… 

Vårt lantställe bredvid Sorsele här i Västerbotten har så mycket mygg att släktingar och vänner vägrar besöka oss pga dem. Och så älskar vi att fjällvandra och det brukar som känd finnas en och annan mygga i svenska fjäll under sommaren…

Jag tycker inte om mygg, men jag kan ignorera dem. Det är en överlevnadsstrategi man utvecklar i mina hemtrakter. Det är dock svårare att göra för min make som är bokstavligen en myggmagnet och som kliar sönder varje myggbett så att sår är synliga flera år senare. Vår äldsta har ärvt hans mygglockande DNA och klösvanor. Därför har vi testat de flesta myggprodukter som finns ute på marknaden. Så här gör vi för att skydda oss från mygg när vi vandrar i myggtäta områden:

 • MyggA är det bästa myggmedlet vi har upptäckt hittills. Den är fantastiskt
  effektivt myggmedel
  MyggA roll-on

  effektiv mot både mygg och knot. Här kan man läsa på http://www.mygga.se/ Tyvärr får man inte ha Mygga på barn under 2. Därför brukar vi smörja i barsele/ryggsäck, samt barnens kläder, skor, och mössor istället. Det funkar bra det också.

 • Kläder av grov material som myggor inte kan bita  genom är ett måste på både barn och vuxna. För
  Stabilotherm myggjacka
  Exempel på en myggjacka

  heta dagar då man har knappt några kläder på sig, har vi heltäckande myggjackor och myggbyxor att dra över. Om bebisen hänger i en bärsele på min mage, så ryms hon/han under myggjackan också.

 • Vi har bra mygghattar med breda brätten så att nätet inte kommer för nära ansiktet.

  mygghatt
  Björnjakt 2006
 • För att skydda barn har jag köpt ett myggnät, som jag klippt sönder i lagom stora bitar för att lira runt en ryggsäck eller bärsele.
  kall fjällström
  Sarek 2014

  Jag använder samma nät för att skydda barnet medan vi slår upp läger och i väntan på att Thermacell (se nedan) börjar fungera.

  myggnät och Thermocell
  Tar en rast under vandring i Sarek, 2014
 • Portabel myggdödare Thermacell fungerar utmärkt när man slår upp läger. På vår vandring i Sarek i
  myggskydd
  Thermacell

  2014, visade det sig att vara en lifesaver. Fungerar perfekt på några minuter genom att rensa ett område från ohyra. Vi kan verkligen rekommendera det. Finns att köpa överallt. Glöm inte refill.

3 reaktioner till “Myggskydd för smaskiga bebisar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *