Dra åt skogen eller skoj på hoj

Ävenflykter

Jag har gjort en investering för att introducera mer äventyr i min vardag. Hela 100 kronor 🙂 Bäst spenderade hundringen på länge!Jag har nämligen köpt Umeå Orienteringsklubbens ”Dra åt skogen & Skoj på hoj” paket med kartor. Trettio kontroller, dvs skyltar med bokstäver på, är placerade ut i ett geografiskt område. Målet är att med hjälp av kartor hitta dessa kontroller, fylla kontrollbokstäverna i ett bifogat kort, skicka in och få en möjlighet att vinna någon pris. Ärligt sagt så bryr jag mig inte om priser, då hela processen av att cykla/gå och leta efter kontroller är så rolig i sig. Lite av en skattjakt, som jag är rätt förtjust i.

orientering
en av skogskontroller

Aktiviteten kan starkt rekommenderas till alla trötta föräldrar som behöver komma ut hemifrån för en kort stund. På en timme med cykel hinner jag hitta några kontroller, röra på mig, njuta av naturen och vila mig från allt och alla. Det funkar lika bra att gå till fots och ta bebisen med. Då sover hon medan jag får en promenad och gör något roligt samtidigt. Perfekt liten ävenflykt mitt i vardagen.

Här finns mer information om orientering samt var man kan köpa årets ”Dra åt skogen” och ”Skoj på hoj” kartor i Umeå

På VKs hemsida finns det även en instruktionsvideo om hur man ”drar åt skogen och hittar hem”

orientering
Vi letar efter kontroller

3 reaktioner till “Dra åt skogen eller skoj på hoj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *