Hur Renata Chlumska förbereder sig för sina äventyr

äventyrare

Alla har säkert hört talas om Renata Chlumska, en av Sveriges största äventyrare: första svenska på toppen av Everest, första svenska att klättra 7 Summits, m.m.  Läs mer här http://renata.nu/ eller på Wikipedia 

Jag har länge varit fascinerat av henne, men det jag hörde nyligen i Sunshinepodden överraskade och imponerade mig. Marie and Carina frågade henne om huruvida hon är rädd inför sina äventyr. Renata erkände att rädsla inte är främmande för henne. Tvärtom, hon medvetet utsätter sig för det som är läskigt. Fast i en trygg miljö till att börja med. Genom ihärdig träning blir hon bättre på det hon gör och på så sätt behärskar sin rädsla.

Då hon skulle ut på sitt stora USA äventyr – hon paddlade kajak och cyklade runt USA – visste hon att Stilla Havet är inte stilla. Så hon började träna. Först inomhus i en simhall, därefter i en lugn sjö, sedan med vågor osv. tills hon var redo. Det låter helt logiskt, men det överraskade mig att även de största äventyrare kan vara nybörjare och behöva börja med små steg.

Plötsligt känns mina små vardagsäventyr lite mer meningsfulla. Återstår bara att se om de leder mig någonstans. In the meantime, fortsätter jag att ha roligt och lära mig ett och annat

2 reaktioner till “Hur Renata Chlumska förbereder sig för sina äventyr”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *