Min första kajaktur

Jord är mitt element. Jag älskar att gå, vandra, bestiga berg – vad som helst så länge som mina fötter rör vid marken. Alla andra element finner jag synnerligen suspekta. Med åren blev jag rätt skicklig på att undvika allt som gav mig det minsta lilla obehag. No more! Nu ska det bli lite mer äventyr!

För en månad sedan körde vi runt i Sorseletrakter och såg några fantastiska lugna vattendrag som jag plötsligt blev väldigt sugen på att paddla kajak genom. En väldigt främmande önskan för mig, men jag bara kunde inte släppa tanke på det sedan dess.

Sorsele
Juktån

För att övervinna mitt obehag för vatten tänkte jag lära mig paddla under kontrollerade former, med en tränare. I drygt en månad försökte jag få kontakt med Umeå Kajak utan framgång. Tråkigt men förståeligt då sommaren är högsäsong för dem.

Igår hyrde maken en kajak hos Norrkajak och började lära mig det lilla han kan själv.

Efter lite träning på stranden, samt några försök på grunt vatten

paddling

vågade jag paddla runt Lövösundet i Holmsund. Imorse var jag ute igen! Jag gör antagligen allt fel, men det är så roligt!

paddling

Nu är det bara att fortsätta träna. För att få lite experttips tittar jag på instruktionsvideo på youtube. Det finns massor. Den här videon från Kajaksidan.se var väldigt pedagogisk, tyckte jag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *