Storforskojan vid Öreälven

ävenflykter

I vår kojodyssé kom nu turen till Storforskojan vid Öreälven. De flesta kojors raison d’etre är sannolikt inte att ett oundgängligt kojbehov av något skäl förelegat, utan snarare att någon fann platsen tilltalande och lämpad för en koja.

Detta innebär att till skillnad från många boningshus är de flesta kojor synnerligen trevligt placerade i vår natur, och detta gäller i ovanligt hög grad för Storforskojan vid Öreälven.

Knappt 60 km från Umeå ligger denna vackert belägen vid Öreälven och utgör ett utmärkt utflyktsmål även om du inte vandrar Öreälvsleden, utan nöjer dig med att parkera bilen strax intill. Stugan skiljer sig på intet sätt från andra stugor. Det finns en kamin, bord, stolar och fyra britsar utan madrasser

Kojan är således varken mer eller mindre än vad en koja brukar vara, men väldigt vackert belägen just vid stranden strax nedanför Storforsen. Själva forsen var inte så stor på vintern, men enligt hustrun som besökt den sommartid är den tämligen imponerande.

Också i början av vintern har den onekligen en dramatisk aspekt som för tankarna till Marcus Larsons nationalromantiska målningar. Forsen roade familjen en stund, men det stora nöjet var som vanligt samvaron i stugan med god mat, spel, historier och en god natts sömn.

Ett utmärkt nationalromantiskt alternativ för en okomplicerad övernattning med familjen invid en av Västerbottens mindre skogsälvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *