Stigar i Holmsund: Hamnen

Ävenflykter

Hamnen i Holmsund kan väl knappast anses vara en naturstig, då den är högst artificiell, och tittar man åt fel håll är vyn den av en högst industrialiserad plats.

Ävenflykter

Dock, om man tittar ut åt havet och ignorerar ljudet från vindsnurrorna så är det en mycket trevlig promenad som också korta ben orkar med, åtminstone om man stannar med jämna mellanrum för att kasta stenar i vattnet.

Ävenflykter
Ävenflykter

Vill ni ta en paus och fylla på energireserver, så finns det flera fikaplatser (bord och bänkar): ett på väg mot första snurra, ett annat vid första snurra, ett tredje längst ut på landtungan.

Ävenflykter

Under fikat, passa på och imponera familjen med roliga fakta om Kvarken (så kallas denna havsvik), som exempelvis att inlandsisen var som allra tjockast (ca 3 km) just här under den senaste istiden, eller om att delar av Kvarken har förklarats som ett världsarv av Unesco. Mer information hittar du i detta inlägg.

Ävenflykter

Är det för tråkigt att promenera utan ett syfte, kan du gärna kolla vårt inlägg om geocaching och försöka hitta några gömmor (spoiler alert: det finns några längst hamnens stigar).

Ävenflykter

2 reaktioner till “Stigar i Holmsund: Hamnen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *