Magnetfiske – skattjakt under vattenyta

Ävenflykter

Magnetism är en kraft som alltid fascinerar och man blir aldrig så gammal att man inte kan leka en stund med magneter. 

En annan sådan aktivitet som brukar intressera både stora och små är ju fiske. Så, varför inte kombinera dessa två och ta med familjen på magnetfiske?

Inhandla därför snarast en lämplig magnet på exempelvis www.magnetfiskebutiken.se. Ett råd är att inte nöja sig med den storlek de rekommenderar för nybörjaren, utan unna dig själv lite starkare doningar. Magneterna blir generellt roligare ju kraftigare de är. Knyt därefter ett rep i magneten och du är redo för fisketuren!

När du nu ger dig ut på fiskarstråt så finns det inte mycket mening med att bege sig till någon naturskön skogstjärn, utan för att fiskafänget skall ge utdelning behövs en plats nedskräpad av oss människor, varvid hamnar, kajer och liknande är idealiskt.

Är botten slät och fin kan man kasta ut sin magnet en bit i vattnet, innan man långsamt halar in den. Dock, är det stenigt eller mycket bråte riskerar magneten att fastna och det är då bättre att doppa den mot botten likt en tepåse, varför broar och liknande konstruktioner där man befinner sig över vattnet är att föredra.

Detta är en i grunden okomplicerad aktivitet så fler råd är nog ej av nöden, utan lämna nu teorin för praktiken och lycka till med skattjakten!

För oss har det blivit några fiskedrag, en sked samt ansenliga mängder järnskrot, men vi väntar fortfarande på det där kassaskåpet fyllt med dyrbarheter.

En kommentar till “Magnetfiske – skattjakt under vattenyta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *