Enkla, snabba och goda kanelbullar i skogen

Ävenflykter

All mat smakar bättre utomhus. Men de här kanelbullarna smakar helt magiskt. Bjuder ni era barn på dessa, ska de garanterat vilja gå på en skogspromenad igen om inte annat, så i förhoppning att få bullarna igen.

Receptet är superenkelt, vilket gör denna ”turmat” till en av våra favoriter. Obs! Receptet är inte vårt, utan kommer från Tuxer.

Ta med:

  • 1 pizzadeg
  • En påse med socker blandad med kanel. Ta 2 dl socker och 1 matsked kanel.
  • Smör för steckning
  • Stekpanna och stekspade
  • Fältkök med lämplig bränsle och tändare.
  • 1 ark bakplåtspapper
  • kniv

Vi gjorde steg 1-2 hemma och lade degen i en påse, men helst ska man göra allt ute. I påsen blev degen (och den som rörde vid den) väldigt kladdig.

1.Ta pizzadeg och rulla ut den på en ark av bakplåtspapper.

2.Strö över en mix av socker och kanel. Använd händer för att fördela mixen jämnt över degen.

3.Rulla degen igen och strö över lite mer av socker/kanel mix.

4.Skär rullade deg i 2 cm tjocka bitar.

5. Smält smör i en stekpanna på ditt turkök.

6.Lägg in degbitar och stek på båda sidor tills de får en vacker färg.

Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.