Letar du utflyktsmål för hela familjen nära Umeå? Besök Multiarenan i Obbola

Ävenflykter

Oavsett om du är en erfaren mountainbikare eller en 3-åring på en springcykel, en terränglöpare som söker en utmaning eller en förälder med barnvagn som letar efter en lugn promenadsträcka, en familj som vill grilla eller en kompisgäng som vill kombinera (ute)gymträning med friluftshäng – här finns det någonting för alla.

Bara 10 minuter bilväg från Umeå är SCA Multiarena ett riktigt härligt utflyktsmål, särskilt under sommarhalvåret.

IMG_5019

Här finns det ett utegym som är rolig både för stora och små.

Obbola utegym

IMG_1044

Precis intill finns det en träningsbana Kids Corner som uppskattas av små cyklister.

IMG_1052

Här börjas flera korta och långa spår för cyklister och trailrunners på alla färdighetsnivåer. Här hittar du kartor samt information om svårighetsgrad. Här finns även ett ljusspår som är härligt för både promenader och cykelturer för nybörjare.

IMG_1055

Ta gärna lunch med då man brukar stanna här ganska länge. Det finns flera trevliga grillplatser precis bredvid utegymmet, men vi brukar gå längre bort in i skogen för att få vara själv. Önskar du hitta dessa platser, så följer du ljusspåret med ryggen mot parkeringen tills du kommer fram till en sjö – där finns det två grillplatser.

IMG_5017

Lilleman klarar av att cykla både på korta spår och ljusspåret. Även Lillan klarar av att cykla på arenan. Jag kan fortfarande inte cykla trots mina gedigna försök på att bli bättre (se tidigare inlägg här och här). Jag tar mig från punkt A till B, men jag ramlar regelbundet och klarar av att starta enbart med höger pedal upp… Så alla stigar runt multiarenan är en utmaning för mig (en gång hamnade jag av misstag på en svart stig. Fick leda cykel hela vägen, och även det var en utmaning). Ändå njuter jag av när jag har möjlighet att ge mig ut på en cykeltur i denna fina skog.

Vill du testa dig själv?
Vill du testa dig själv?

Prova du med: promenad, picknick, cykeltur, träning – du ska säkert hitta något som passar både dig och resten av familjen.

Ävenflykter
Besök Multiarenans hemsida för mer information http://multiarenan.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *