Gör fynd på en gårdsloppis i Sandsjön

Ävenflykter

Loppisar hör till sommarnöje. Varje besök liknar en skattjakt då man har ingen aning vad man kan hitta, och hitta något spännande det gör man emellanåt.  Loppisar passar de som tycker om att göra fynd, tänker på miljön och plånboken. Loppisbesök piggar upp en lång körsträcka och en regnig dag. Och de roliga för alla åldrar då varje familjemedlem kan hitta något som passar just honom eller henne.

Loppis vid Sandsjön, i närheten av Sorsele, är vår favorit. I en stor lada hittar du allt: kläder, leksaker, böcker, möbler, porslin, pynt, kuriosa. Vår son har även hittat en vän för livet 🙂

När vi kom till loppisen för första gången för 5 år sedan, klickade han på direkten med ägarnas son Anton. Och då vi har en sommarstuga i närheten blev det en vänskap som varar. Varje sommar träffas dem och det är så roligt att se både de och deras vänskap växa.

Ävenflykter
Bildkälla: Sofia Fjällström lokaltidningen.nu

Familjen Oskarsson/Hedin som driver loppisen i Östra Sandsjö gör det för åttonde året i år. På bilden syns pappa Jörgen Oskarsson, mamma Maria Hedin och barnen Viola, Anton, Abbe och Lukas. En välkomnande och varm familj som hjälper dig hitta det du letar efter.

Sandsjöns familj har nära till skratt 🙂 Det är en skylt som står vid loppisens parkering 😀

Mitt bästa fynd i år är en fin kåsa som jag har använt på mitt äventyr ”Ensam genom Västerbotten” när jag korsade Västerbotten från gränsen med Norge i väst till Bottniska viken i öst på egen hand. Kåsan kom fram många gånger dagligen.

Ävenflykter

Här hittar du loppisens öppettider och nyheter.

Själva loppisen hittar du här: Loppis Östra Sandsjön, Östra Sandsjö 145, 924 92 Blattnicksele (klicka här för vägbeskrivning )

Besök till loppisen kan gärna kombineras med ett besök på Sandbergets ekogård där barnen kan titta på kor och getter och föräldrar kan köpa en bit getost eller färsk getmjölk.

För att hitta gården, fortsätt köra runt sjön efter loppisen.

Eller varför inte ta en glass på en Beach Shack vid Sandsjöns camping eller äta en middag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *