Äta i och runt Sorsele

Ävenflykter

Man kanske inte åker till Sorsele för dess kulinariska scen. Dock, när tillfälle ges är ju ett lagat mål mat inte att förakta. Sorsele har inte mindre än tre caféer. Det lokala bageriet är utmärkt och har en liten servering. På turistinformationen, Hook & Cup, kan man förutom en fika också inhandla diverse fiskeattiraljer samt komma i kontakt med fiskeguider etc. Vägg i vägg ligger Inlandsbanemuseet som är väl värt några minuter av ens tid. Hembygdsgården erbjuder såväl fika som lite enklare varma rätter och ligger vackert till på hembygdsområdet, som inbjuder till en kortare promenad.

Den som behöver ett rejält mål mat rekommenderas att bege sig till Sorsele River hotell som serverar god mat till ett fördelaktigt pris med utsikt över Vindelälven. Den som inte känner för ett rejält mål mat behöver inte heller misströsta, ty Sorsele stoltserar med såväl grill/pizzeria som en thaimatvagn.

River Hotell, Sorsele
River Hotell, Sorsele
Maten smakar bättre under bordet enligt treåringen, River Hotell, Sorsele
Maten smakar bättre under bordet enligt treåringen, River Hotell, Sorsele

Om alla dessa valmöjligheter i själva Sorsele känns överväldigande kan man med fördel bege sig till Sandsjögårdens Wärdshus & camping. Här serveras en intressant buffe som kan beskrivas som en Norrländsk grund med Schweizisk färg och en touch av Asien. Miljön är behaglig och perfekt för barnfamiljer, då man kan passa på att ta ett dopp före middagen och låta barnen leka i den trevliga lekplatsen när det blir för mycket spring i benen efter middagen.IMG_7689
IMG_9911 Lekplats1

Ovan: den ljuvliga Sandsjögårdens Wärdshus & camping

2 reaktioner till “Äta i och runt Sorsele”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *