Discgolf – en trevlig utomhusaktivitet för hela familjen

Ävenflykter

Även om frisbeen spårar sitt ursprung till kastandet av pajformer, så skall man ju undvika pajkastning, och jag hoppas att jag inte förolämpar någon känslig utövare genom att jämföra den med andra lekbetonade aktiviteter som krocket och liknande. Till dess fördel hör dock att den till skillnad från vanlig golf, förefaller vara fri från den ståndshögfärd som vidhäftar dess mer högdragna kusin.

Hur som helst så har discgolfbanor poppat upp som svampar ur jorden runt hela riket (här hittar du förteckning över alla banor), Umeå och till och med i Holmsund.

Ävenflykter
Den vackra banan i Holmsund

För den som håller på formen finner man regelverket här. Men som med många andra lekar går det nog bra att hitta på sina egna, så länge man inte stör någon annan.

Gällande utrustning så har väl de flesta en gammal frisbee hemma som kan användas, men liksom med golf, kan också detta göras till en utrustningssport med specialdesignade projektiler anpassade för olika kast.

Discgolf visade sig vara ett trevligt sätt att få en promenad i skogen och samtidigt en lekstund med familjen och uppskattades stort av den yngre generationen.

Vi sänder därför en tacksam tanke till de entusiaster som skapat denna vackra bana i Holmsund och rekommenderar de som ej prövat detta att kasta ett öga, eller rent av en frisbee, på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *