Björnbröd – superfika för när du är riktigt trött

ävenflykter

Björnbröd är ett sött mellanmål. Spara den tills när dina energinivåer är låga. Ät en liten bit åt gången då det är rätt mäktigt.

Receptet kommer från Sigrid Henjum, publicerat i norska UTE-magasinet

Dessa ingredienser kokas samman i en stor kastrull och kyls ner till rumstemperatur:

  • 500 gr smör
  • 500 gr brunt socker
  • 500 gr mörk sirap

Blanda i torra ingredienser:

  • 500 gr havregryn
  • 450 gr vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 200 gr russin
  • 100 gr aprikoser (dela dem i små bitar)
  • 100 gr valnötter (grovhacka)
  • 2 ägg som du blandar i sist

Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll in hoprörda ingredienser.

Tillaga i ugnen på 150 grader i 30 minuter. Ha inte brödet i ugnen för länge, för att det blir för hårt då. När tiden är ute, ta ut brödet och låt det kalna. Skär det i små bitar när kallt. Paketera varje bit separat i plastfolie. Stoppa en eller ett par bitar i fickan när du vandrar 😊

ävenflykter
Björnbrödet hjälpte oss korsa Svalbard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *