Äppelchips

ävenflykter

Det finns många olika sätt att torka äpple på. Nedan hittar du två. Tre saker att komma ihåg: 1) skär inte för tjocka skivor, 2) torkade äpple förblir lite mjuka och läderaktiga i konsistensen; 3) röda äpple ger sötare chips.

  1. Ta ut äpplens mitt (du kan hoppa över detta steg om du inte har ett särskilt verktyg).
  2. Skär äpple i skivor med en mandolin eller en vass kniv.
  3. Doppa skivorna i citronjuice (en del citronjuice, fem delar vatten) eller pensla på citronjuice på skivorna
  4. Lufttorka i rumstemperatur i flera dygn:
    Alternativ A: trä äppelskivor på en tråd eller ätpinnar och häng över ett element eller någonstans varmt och tort
  5. Torka i en varmluftsugn:
    Alternativ B: lägg skivorna på ett galler med bakplåtspapper. Torka på 50 grader i ca 10 timmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *