Upptäck apan inom dig! – Zip adventure park i Umeå

Ävenflykter

Det är visserligen sant att människan lämnade trädtopparna för en mer jordnära tillvaro när vi utvecklades från människoapa till apmänniska. Dock är avståndet till vår trädlevande tid ur ett evolutionärt perspektiv kort, och genetiskt sett är skillnaden mellan oss och våra släktingar som blev kvar i träden tämligen försumbar.

Det är därför föga förvånande att barn älskar att klättra i träd. Varför vuxna slutar att klättra är däremot ett för vetenskapen väl förborgat mysterium. Måhända det har att göra med vår överdimensionerade hjärna, som förmår se faror i allt, där barnen endast ser en möjlighet att roa sig?

Förtvivla dock icke, ty nu finns möjlighet att släppa fram apan inom dig utan att till övermåttan oroa din hjärna, vare sig för din egen eller för dina barns säkerhet.

Zip adventure park utanför Nydalasjön i Umeå (karta)erbjuder inte mindre än 8 höghöjdsbanor i stegrande svårighetsgrad.

Personalen hjälper till med påtagning och genomgång av utrustningen,

och när du väl koppat in dig i en av banorna, sitter du säkert fast tills du kopplar ur dig i andra änden. Ingen risk för höga fall.

Här tar du dig fram allt högre upp, förbi diverse hinder och med hjälp av vajrar, rep, stockar och liknande.

Belöningen för all möda kommer därefter i form av Ziplines/linbanor, vari du hakar fast dig och åker fram i hissnande hastighet!

Banorna börjar nära marken och vår 6-åring höll sig till de tre första medan 9-åringen tyckte att nummer 6 var så pass svår/spännande, att det inte fanns skäl att gå vidare.

Barnen hade extremt roligt och pappa och mamma lyckades också att komma i kontakt med sin inre chimpans.

Här hittar du en lista med länkar till andra höghöjdsbanor i Sverige.

En kommentar till “Upptäck apan inom dig! – Zip adventure park i Umeå”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *