Lästips: Kokbok för friluftskockar

Ävenflykter

God mat är en förutsättning för ett gott liv, och detta gäller ju också till viss del friluftslivet. Det är lätt hänt att man under gramjakten reducerar matsäcken till det allra nödvändigaste, vilket inte brukar vara det allra smakligaste. Uppblött torrfoder är helt ok under några dagar, men vid längre expeditioner infinner sig ofta en längtan efter mer smaklöksanpassade varianter. Det är därför med glädje jag kan rekommendera Kokbok för friluftskockar av Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt. Författarna delar i detta rikt illustrerade verk med sig av sin kokkonst i 125 recept och tillhandahåller en rad kloka tips. Det bästa med denna bok är att den känns väldigt realistisk. De flesta recepten ser goda ut och förefaller vara enkla och snabblagade med ingredienser som en nedtyngd fjällvandrare kan tänka sig att lägga i säcken. Med detta sagt så har jag ännu inte smakat dessa rätter, men jag hoppas att de ska leva upp till förväntningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.