Klippklättring i Holmsund

Ävenflykter

Den som kört över Obbolabron i riktning mot Holmsund har säkert lagt märker till en klippa på Holmen som reser sig ur havet ca 300 m till vänster om brofästet. Här har någon entusiast bultat några fästen för topprep. Klippan är inte hög, ej heller svår, eller på något annat sätt utmanande, men den är där. Om inte annat duger den utmärkt till att öva diverse grundläggande klättertekniker. 

Om du råkar bo i närheten så kan den vara värd ett besök. En liten klättringstur som blir av är bättre än en stor som skjuts till en annan dag.  Dessutom är det inte fy skam att sitta på toppen och titta på solnedgången över Österfjärden.

Njuter av solnedgången över havet och säkrar hustrun samtidigt

Tycker du att dessa höjder är alltför skrämmande så behöver du dock inte misströsta. Lägre klippor för bouldering finns som vi tidigare beskrivit vid Brattberget på vägen mot Umeå och vid Stubbskärsvägen i Obbola.

Klippan i Obbola

Vägbeskrivning: Följ vägen på Holmen ca 300 meter. Sväng vänster vid denna infart/skylt. Du finner där strax en liten stig som viker av åt höger och leder dig till klippan. Det är inte nödvändigt att korsa några tomter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *