Lär dig fotografera på en retreat vid Polcirkeln

avenflykter

Fotograferingen handlar inte bara om att föreviga ögonblick utan också om att se skönheten i omgivningen.

Skönheten kan vara storslagen. Som oändliga vidder av ett snötäckt fjällandskap eller norrsken som dansar över en natthimmel.

avenflykter
Fotot är taget av Melianie från Danmark

Men den kan också gömma sig i små detaljer.

I hur ljuset förgyller en timrad vägg av en gammal stuga. I starka färger av ett lav mot en grå trädstam.

avenflykter
Fotot är taget av Melianie från Danmark

I en varm blick som en vän ger till en annan. Eller i delikata mönster som kylan skapar på ett fönster.

avenflykter
Fotot är taget av Melianie från Danmark

Vill du lära dig mer om fotografering i teori och praktik, då ska du boka en plats på en av Sara Lindströms nästkommande kurser (klicka länken för att komma till Saras instagram).

Bild av Sara Lindströms profil på Skillbreak (källa: Skillbreak)

I helgen var jag på hennes Nybörjarfoto för kvinnor – retreat vid polcirkeln. Det var helt magiskt! Sara verkligen lyckades förmedla sin kunskap och kärlek till fotografering. På ett mjukt och pedagogiskt sätt guidade hon oss, hjälpte både se och fånga på kort skönheten i naturen.

avenflykter
Fotot är taget av Melianie från Danmark

Förutom det, var det goda måltider i vacker miljö av Melderstein Herrgård i närheten av Boden i sällskap av underbara tjejer.

Film: Thomas Åberg @norrland247

Skratt, fåniga skämt och djupa samtal. Bad i badtunna under stjärnhimmel och bastu. Norrskenskådning mitt i natten (och såklart försök att föreviga detta skådespel med våra kameror). Jag somnade och vaknade med ett leende på läpparna. Åkte hem från Retreaten utvilad, inspirerad, fylld av positiv energi, peppad att börja fotografera mera.

Fotot är taget av Melianie från Danmark

Är du sugen på att ge dig själv eller någon du älskar en oförglömlig upplevelse, så kan denna rekommenderas starkt. Du kan se datum för nästkommande Retreats och övriga kurser på Skillbreak (klicka länken).

En disclaimer: Inga bilder i detta inlägg är mina. Batteri i min kamera lade av på morgonen av den första dagen och jag har varit utan kamera (en lärdom: ha alltid två batterier med sig). Så dessa underbara bilder kommer från en ljuvlig tjej från Danmark som heter Melianie. Stort tack, Melianie!!!

avenflykter
Mitt försök att ta en bild på Melianie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *