Kanderade rotfrukter med ingefära

ävenflykter

Detta mellanmål ger en viss sötma och fräschör. Väldigt trevligt som omväxling när man är less på nötter eller supersöta snacks.

Morötter och sötpotatis passar bäst för detta recept.

Receptet kommer från ”Torka mat” en bok av Eric Tornblad (boken kan varmt rekommenderas)

  1. Skär rotfrukter i stavar
  2. Lägg dem i kokhett vatten som du mättat med socker (0.5 dl socker per liter vatten). Genom att bara lägga dem i hett vatten är det mycket enklare att få de precis al dente än om du kokar dem. Låt dem svalna på en plåt och pudra över kryddor eller blanda dem med riven ingefära.
  3. Torka dem i en varmluftsugn i 50 grader i ca 10 timmar tills de blir sega. Det ska inte gå att trycka ut någon fukt i mitten om du bryter av en bit.
  4. Förvara de svalt och mörkt i täta burkar eller i plastpåsar. De behåller smaken minst två år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *