1 portion
- 3 ägg
- Salt
Servera med:
- Torkat svamp – vilka som helst
- Torkat bacon eller torkat köttfärs (se separat recept)
- olivolja
Vispa ihop ägg med en gaffel i en skål. Stek ägg med lite salt utan fett tills färdiga.
När äggröran har kallnat lite, häll den över i en matberedare och pulsera så att det inte finns några stora klumpar.
Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela röran jämnt.
Torka i ugnen på 50 grader i ca 6-8 timmar. Ha ugnsluckan på glänt.
När färdigt, lägg i en påse. Förvara i frysen.
När det är dags att äta, häll på het vatten, 2 delar vatten mot 1 del ägg. Låt stå ca 30 min i t.ex., en mattermos eller en tallrik. Om äggröran har blivit kall efter 30 min, stek den på ditt trangia kök med lite olja. (Om du har röran i mattermos, behöver du inte steka den. Den förblir varm).
Godast är att kombinera äggröran med bacon, svamp och/eller köttfärs. Tillsätt dessa när du ska blötlägga äggröran. För extra fett, tillsätt lite olivolja.