Bestig Bränteverest och Tavelsjö tio toppar

Ävenflykter

Den som kontemplerar en karriär som bergsbestigare kommer snabbt att tänka på Mount Everest eller kanske till och med på The seven summits, dvs de högsta topparna på varje kontinent.

Mount Everest är naturligtvis högst tilltalande, men frun har förbjudit mig att gå över 6000 meters höjd (egentligen har hon sagt 5000 meter, men jag ser det som att vi fortfarande förhandlar, då jag alltid utvecklar hjärn- och lungödem på dessa höjder, och hon får mer eller mindre bära mig ned).

Således blir det inget Mount Everest för mig, men det kanske är lika så bra med tanke på köbildningarna. Bränteverest utgör dock ett mer lättillgängligt alternativ.

Bräntberget reser sig 48 mäktiga höjdmeter över Umeå, och någon klurig person på Korpen Umeå noterade att 184 vändor uppför detta blir ju i princip samma sak som att klättra Mount Everest.

IMG_4854
Bräntberget i Umeå är populär destination för backträning på sommaren, inkl. Bränteverest

Även om man kan invända mot vissa aspekter av detta, så är det ju i sak korrekt. Vidare har man nöjet att på samma tur passera också Bräntnekajse, Bräntblanc och Bräntmanjaro. Registrera dig och börja klättra. Den imponerade omgivningen kommer att följa din färd mot toppen på hemsidan.

Ävenflykter
Vad är väl Kilimanjaro jämfört med Bräntmanjaro? 🙂

Gällande Seven summits så är ju vissa rätt höga, och andra rätt kalla, som Mount Vinson på Sydpolen. Bor man i Umeåtrakten så kan det nog vara bekvämare att klättra Tavelsjö tio toppar.

Bildkälla: https://www.tiotoppar.se/

Också här finns möjlighet att registrera dina framgångar så att du skall kunna bevisa att du verkligen besegrat det imponerande Tavelsjöberget eller den mäktiga Selsknösen .

På toppen av Selsknösen står det en utsiktstorn som tar dig ännu högre upp

Känner du dig osäker inför de oerhörda strapatser som väntar dig kan du alltid ta denna bergsbestigningskurs!

Ävenflykter
Det går utmärkt att klättra på Tavelsjöberget med topprep

Har du inte förmånen att bo i Umeåtrakten så torde ovanstående koncept med lätthet kunna anpassas efter de berg som finns i din omgivning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *