Bananchips

Bananchips går bra att äta som de är eller blanda i gröt, musli eller i din nötmix.

Du kan torka bananer tills de är riktigt torra, då håller de längre, men vissa upplever att de är godare om de är lite sega.

  1. Sätt ugnen på varmluft och 80 grader.
  2. Skala bananerna.
  3. Skär dem i lite sneda tunna skivor ca 2-5 mm tjocka – räkna att du får ut ca 30 skivor per banan.
  4. Sprid ut skivorna med några mm mellanrum på bakplåtspapper.
  5. Pensla bananskivorna med citronsaft.
  6. Sätt in på ett galler och torka i mitten av ugnen i ca 10 timmar eller tills de är torra, hårda och knapriga.
  7. Ta ut efter ca 5 timmar och dra försiktigt loss chipsen från bakplåtspappret. Vänd på dem och sätt in i ugnen igen.
  8. Öppna gärna luckan då och då för att lufta dem.
  9. Stäng av ugnen och låt svalna ca 2 timmar i ugnen.
  10. Innan servering kan du strö över lite flingsalt om du vill det.
  11. Förvaras i lufttät burk eller påse.
OBS! Bättre att göra bananchips på bakplåtspapper, ej folie som på bilden. Jag hade inte bakplåtspapper och fick använda folie inför förra vandringstur. All juice stannade på foliet och alla chips blev hopklistrade som en gigantisk chip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *