Bananchips går bra att äta som de är eller blanda i gröt, musli eller i din nötmix.
Du kan torka bananer tills de är riktigt torra, då håller de längre, men vissa upplever att de är godare om de är lite sega.
- Sätt ugnen på varmluft och 80 grader.
- Skala bananerna.
- Skär dem i lite sneda tunna skivor ca 2-5 mm tjocka – räkna att du får ut ca 30 skivor per banan.
- Sprid ut skivorna med några mm mellanrum på bakplåtspapper.
- Pensla bananskivorna med citronsaft.
- Sätt in på ett galler och torka i mitten av ugnen i ca 10 timmar eller tills de är torra, hårda och knapriga.
- Ta ut efter ca 5 timmar och dra försiktigt loss chipsen från bakplåtspappret. Vänd på dem och sätt in i ugnen igen.
- Öppna gärna luckan då och då för att lufta dem.
- Stäng av ugnen och låt svalna ca 2 timmar i ugnen.
- Innan servering kan du strö över lite flingsalt om du vill det.
- Förvaras i lufttät burk eller påse.