Bada med kläder

Ävenflykter

När det gäller badkläder så är det få saker som går upp mot att i adamsdräkt likt näcken glida ut i en fjällbäck eller skogstjärn. Dock så kräver ju anständigheten emellanåt att man döljer familjejuvelerna från omgivningens blickar med någon form av klädesplagg. Här finns en uppsjö av modeller att välja mellan, av vilka vissa lämnar föga till fantasin.

Borat i sin baddräkt

Trots att jag inte är någon moralist vill jag här ändå slå ett slag för heltäckande badkläder.

En våtdräkt är väl kanske inte något för den ambitiöse strandraggaren, men för en familjefar är den ett fantastiskt plagg. Ungar kan med glädje vistas i vattnet tills de är blåfrusna, vilket de vanligen blir på våra breddgrader. Själv har jag visserligen behållit en barnslig förtjusning för badande, men min entusiasm falnar snabbare än barnens i kallt vatten.

Ävenflykter

Jag prövade att bada med dem i min dykardräkt, men 9 mm neoprene visade sig leda till risk för värmeslag och vidare flyter man som en kork i den.

Vi har därför till hela familjen inköpt tunna våtdräkter (2-3 mm) av enklare modell som man hittar i välsorterade sportbutiker. Detta har inneburit att barnen håller sig varma längre och att vi vuxna badar betydligt oftare och längre med dem, samt att badsäsongen numera har blivit betydligt längre.

Om man ändå är igång kan man ju lika gärna investera också i ett par tillhörande skor. Skarpa klippor, dyiga bottnar, sanka eller risbevuxna stränder utgör därefter inte längre något större mentalt motstånd, och iförd såväl våtdräkt som skor blir utbudet av möjliga badplatser plötsligt så mycket större.

Sammanfattningsvis så är bara mässingen trevligast, men en våtdräkt leder till mer badande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *