Äventyr för alla i Granö Beckasin

Ävenflykter

Om du letar efter en rolig aktivitet att göra tillsammans med familjen, kollegor, kompisar eller utländska gäster, hittar du den i Granö Beckasin, en timmes bilfärd från Umeå (hitta hit). Enskilda aktiviteter och upplevelsepaket, organiserade skidturer och promenader i snöskor, skoterturer och vandringar, bastu och isvak, flottfärd och fiske – här finns något för alla från inbitna äventyrare till nybörjare, från de som längtar efter en aktiv semester till de som vill slappna av i en vacker naturmiljö.

Under sportlovet testade vi Beckasins berömda fågelnästen och en hundspann. Fågelnästen är stugor som är byggda högt uppe bland träd, därav namnet.

Vackra, luftiga, fräscha, med spännande design och fin utsikt – både barnen och vuxna älskade dem. Är stugorna upptagna, finns det också ett hotell och campingstugor att hyra.

Efter incheckningen kl.15.00 tog vi en promenad till Granö för att leka på skolgården med barnen.

En kort promenad över bron tar er till byn Granö med en skola, ett café och en bageri

På kvällen blev det ett besök till hotellets restaurang. Barnmeny fanns, likaså brädspel och gömställen för kurragömma, så vuxna kunde njuta av den smakrika middagen till fullo och barn blev inte uttråkade heller.

Efter en god nattsömn och ännu godare frukost, var vi redo för en hundspann kl. 9.00. Efter en noggrann genomgång av spannstyrning, fick vi hälsa på och gosa med gårdens hundar.

Till slut gick det inte att hålla ivrigheten bland hundar och barn tillbaka och det var dags att ge sig av i skogen.

Vi delade oss i två grupper: två vuxna och ett barn i varje. En vuxen satt i släde med ett barn i famnen, medan den andra vuxen stod bakom släde och ”styrde”.

Våra guider var med en tredje hundspann längst fram och visade vägen. Både de sittande och stående fick arbeta under färden för att få pulkan att åka rätt.  Det gav en extra dimension till allt.

En vilopaus och ”förarbyte”

Vi har tidigare provat en hundspann annanstans och då satt man bara som en passagerare medan en guide gjorde allt arbete. Att få en egen hundspann och prova på att styra, kontrollera hastigheten och känna på hundarnas styrka var en helt annorlunda erfarenhet. Verkligen att rekommendera!

Efter åket, fick hundarna springa runt fritt på gården, och då fick man en del hundpussar och busiga inbjudan till lek som vi alla glatt tackade jag till.

Allt som allt tog det 1,5 timme. Vill man, så finns det längre turer, kolla info här.

Kl.11.00 var det dags att checka ut. Det blev en kort vistelse för oss denna gång, och barnen önskade att återvända till sommaren när det kommer fler aktiviteter för barnfamiljer. Det ser vi alla fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *