Upplev idyllen på Ulvön

ävenflykter

Det finns något speciellt med öar. Pittoreska hus som tränger sig längst strandlinjen, fiskenät som torkar i solen, segelbåtar som kommer och går magestetiska med sina vita seglar. Allt är mindre och mysigare. Dagarna börjas och avslutas med uppfriskande dopp från bryggan, och kvällar spenderas i en skön fåtölj skådande solnedgången över havet.

Ullvön ligger i närheten av Örnsköldsvik och kan gärna besökas i samband med en lägre resa till Höga Kusten eller bara för sig.

Ulvönsfärja tar dig hit på 1.5 timme från Köpmanholmen (se tidtabellen och köp biljetter här; Under sommaren finns även andra sätt att ta sig till ön, se dessa här). Färden går fort med kortspel eller solbad på övre däck. För vår son blev färden särskilt minnesvärt då kaptenen har snällt tillåtit honom att hälsa på bryggan. Utsikten därifrån var ännu bättre och lillpojkens fantasi tog honom till större hav när en dag blir även han en kapten.

Vi hade bara en halvdag för att utforska Ulvön, vilket räckte precis för att få en glimt av ön och inse att vi vill komma tillbaka.

Vi stannade på Ulvö hotell. Maten var utmärkt och utsikten gick inte att klaga på heller.

Efter frukosten hann vi med en promenad upp till Lotsberget för att få utsikt över ön.

För övrigt finns det flera vandringsleder på ön och du kan spendera flera dagar på att utforska den. Se öns hemsida för att få fler aktivitetstips.

Promenad upp till Lotsberget tar bara 20 min

Förutom hotellet finns det även en stugby och på andra sidan ö – en Fiskeby. Det är hit vi är sugna på att återvända. Med restaurerade 1800-tals hus, egen affär och närheten till naturen förefaller det vara en särskilt trevligt ställe att besöka (läs mer här).

I Ulvöhamn finns det flera restauranger och ett museum. Du kan även prova på surströmming.

Blir man uttråkad av det lugna livsrytmen, kan du boka en timme på Ulvöns egna padelhall. Det spelet brukar uppskattas både av vuxna och barn.

Hitta hit:  se denna sida

En kommentar till “Upplev idyllen på Ulvön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *