Vardagsäventyr: Badparadis i Skibbikken

Vi passar på och njuter av den ovanliga värmen i Lappland. Favoritplatsen är stranden Skibbikken några kilometer från Sorsele. Guldglimrande sandstrand, med Storvindeln inramad i fjällandskap – en magisk plats! Dessutom är stranden stor, det är långgrunt och ingen trängsel precis – vilket gör det till en paradis för småbarnsfamiljer.

IMG_3611
Letar fiskar med pappa

Förutom att vara en fin upplevelse för alla familjemedlemmar, erbjuder stranden äventyr för de allra minsta: vaska guld (sant! guldhalten påstås vara hög i sanden), studera småfiskar, samt träna på att simma såklart.

IMG_3604IMG_3612

Lilleman har utvecklats otroligt mycket under alla dessa eftermiddagar på stranden. Bara för någon månad sedan var han rädd för vatten och grät över varje vattendroppe i ansiktet även i ett badkar. Nu vågar han ’simma’ med händer på botten, plaska ordentligt, springa och få vatten i munnen, ögon – överallt. Det är nog bara jag som behöver något ångestdämpande inför och efter varje strandbesök…

Recension:

Var: Skibbikken, några kilometer från Sorsele, Västerbotten. Se kartan här. Kör förbi Sorsele mot Ammarnäs. Se upp för en skylt, den är liten. Den vita skylten kommer några minuter efter sågverket Baseco Golv. Sväng väster vid skylten och vänster igen när vägen splittrar sig
När:
 Sommar
Aktivitet: Bad (Inlägget om vår tid i Skibbikken är här)
För vem: både vuxna och barn som bor nära eller passerar förbi Sorsele
Utrustning: fika (frukt, smörgåsar), dricksvatten, solkräm, underlag att sitta/ligga på (vi tar två gamla sänglakan med), handdukar (vi brukar ta bara för barn), badkläder, simpuffar för barn, sandleksaker (t.ex., spade, kratta, hink, bilar – ett måste för att möjliggöra en torkpaus; en vaskpanna för att vaska guld – blir roligt både för vuxna och barn), blöjor för allra minsta, våtservetter, parasoll. Parkeringen är precis vid stranden så det blir inga problem att bära allt det ovanstående.
Tid/längd: vi brukar spendera max 3 timmar. Då hinner vi med två bad och fika samt torkpaus mellan. Vi brukar åka på eftermiddag då solen är mildare, mellan 16 och 19.
Kostnad: gratis
Svårighetsgrad: *
Rolighetsgrad: ****
Extra tips: 1) Stranden är inte officiell. Därför finns det ingen toa. 2) Har ni småbarn med, gå mer åt höger på stranden och ’parkera’ där. Man ser tydligt var det är långgrunt. 3) På vägen från stranden kan man köpa snabbmat i Sorsele, skulle man vara för trött för att laga middag.
Betyg:  ****

2 reaktioner till “Vardagsäventyr: Badparadis i Skibbikken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *