Planera en tälttur i vinter

Ävenflykter

Nu när snön har kommit på riktigt så är det dags att planera nästa tälttur! Själva funderar vi på att skida längs Umeälven i Mars och Vindelfjällen i April.

Redo för nästa vintertur

Det här med Covid har ju haft den stora fördelen att fler svenskar har slutat gå över ån efter vatten och upptäckt fördelarna med hemester.

Dock innebär ju detta också att det håller på att bli lite trångt i skog och mark och i somras mötte vi inte mindre än 13 vandrare på en dag när vi traskade genom Sarek. Om du liksom vi njuter av att ha vildmarken för dig själv så finns bara en sak att göra, och det är att ta vara på den svenska vintern!

Förutom att risken för folksamlingar är försumbar i skog och fjäll (Åre och dylika Stockholmskolonier undantagna) så är ju vintern en väldigt annorlunda tid, och att besöka samma plats sommar och vinter skiljer sig på många sätt betydligt mer än att besöka olika platser vid samma tid. Vintern är, åtminstone när Bore visar sig i solljusets glans, en magiskt vacker plats där ljusstrålarna leker bland miljarder iskristaller och får allt att gnistra och glimma.

Det enda som kan mäta sig med en klar vinterdag skulle väl då vara en klar vinternatt där ett förföriskt norrsken framför sin dans med vintergatan som bakgrund, allt under en tystnad djupare än mörkret självt.

Sant, de flesta dagar är måhända grå och mulna, men likt soluret räknar vi dem ej, och när vädret blir riktigt bistert så innebär det en upplevelse i sig. Så, för att inte förlora denna vinter, planera nu din nästa tur. 

Ävenflykter

Om du inte är van med vintercamping så låt inte detta hindra dig från att planera din första tur, utan allt du behöver tänka på gällande de små detaljerna hittar du här: Vinterturer för Nybörjare.

Lycka till!

Yulia på en fjälltur i Ammarnäs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *