Hur att slå läger när du fjällvandrar

Ävenflykter

Att välja lägerplats om du går efter en större vandringsled är okomplicerat. De bästa platserna har använts för detta syfte i många år och föreslår sig naturligt själva. I annat fall välj en vacker plats där det är torrt och nära till rinnande vatten.

Ta för vana att göra i ordning allt snabbt. Börja med att slå upp tältet. Lägg ut liggunderlag och sovsäckar. Packa också upp allt annat som skall packas upp och ställ i ordning köket. Hämta vatten och gör middag.

Se också till att byta om från vandringskängorna till vadarskorna.

Hygienen kan det ju ibland vara lite si och så med på längre vandringar och man skall väl inte överdriva renlighetens dygder. Dock så är det en god ide att försöka ta sig ett dopp när vädret så tillåter, eller åtminstone tvätta valda delar.

Ävenflykter

Om solen skiner, så varför inte tvätta strumporna samtidigt? Se till att fuktiga klädesplagg hängs upp i eller utanför tältet, beroende på väderlek. Ta också ut innersulorna ur kängorna så att dessa får torka.

Efter en god middag, forma en lämplig kudde av en fylld packpåse eller liknande, kryp ned i sovsäcken. Den som är frusen har kanske en sovpåse i sovsäcken, eller sover i underställ eller liknande. Njut av en god bok/ljudbok på telefonen i väntan på John Blund.

Fortsätt läsa om fjällvandring för nybörjare här.

Ävenflykter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *