Hemavan – vinterparadis för barnfamiljer

ävenflykter

I detta inlägg har vi berättat om det underbara Hemavan och hur mycket det finns att göra här på sommaren.

Vinter i Hemavan är inte mindre magnifik.

Med snön omvandlas Hemavan till ett alpint paradis för barnfamiljer.

Varken jag eller min man tycker om hastigheter eller fartfyllda äventyr och därför är slalom inget för oss.  Patric kan i alla fall åka, men inte jag. Jag kommer från ett av de plattaste områden på jordklotet och har därför aldrig stått på slalomskidor före vuxenålder. Och när jag väl tog på mig slalomskidorna, så stod jag inte upprätt länge heller. Det blev och förblir mycket ramlande och rumpåkning för mig.

Även om jag inte kan åka och därför tycker inte om slalom, ville jag ge våra barn en möjlighet att prova på och bestämma för sig själv vad de tycker om det.

Så när påsklovet kom, tog jag familjen till Hemavan.

Det som tilltalade mig var en myckenhet av snälla backar för barnfamiljer och nybörjare. (Det finns så klart också svarta backar och möjligheter till offpiståkning, om du är intresserad).

Jag anmälde barnen till Hemavans skidskola. Efter bara 1 timme per dag i 3 dagar kunde de åka i röda backar och även hoppa.

Jag som inte gick någon skidskola följde efter dem på rumpan…

För att rätta situationen, bokade vi en privat lektion för hela familjen och under den timmen fick även jag några värdefulla tips.

Med en ökad kunskapsbas vågade jag ta mig till allra högsta toppen på 1135 möh. Och, inte minst, ta mig neråt också 😀

Och utsikten från toppen var slående.

Upplevelsen var så positiv att både jag och resten av familjen redan ser fram emot nästa påsklov.

Förresten, om du är som jag och inte kan eller vill åka utför, går det utmärkt att utforska området på längdskidor. Det finns många preparerade spår och du kan följa Kungsleden som börjas här hur långt du vill (här kan du läsa om en vintertur från Hemavan till Ammarnäs).

Ävenflykter
Ävenflykter

Det går också att hyra skoter, vandra i snöskor , gå på en topptur, isfiske eller andra vinteraktiviteter. Kolla denna sida för mer information.

Ävenflykter

Var att bo i Hemavan? Det finns många olika hotell och stugor att hyra. Men vårt favorithotell är Wärdshuset. Det är ett otroligt mysigt och estetiskt tilltalade hotell med en utomordentlig bra servis, en härlig bastu, ett utmärkt kök och en utsökt meny.

Bilder: Hemavans Wärdshus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *