Friluftsbanken – Låna vad du behöver för dina friluftsaktiviteter

Ävenflykter

Min hustru hävdar att jag lider av ett avancerat stadium av pryltokighet. Jag instämmer inte till fullo i detta, även om jag kan medge att när hon önskar ägna sig åt någon aktivitet, så har jag vanligtvis tillsett att hon inte behöver sakna den nödvändiga utrustningen för detta.

Många aktiviteter kräver dedikerad utrustning, medan andra underlättas avsevärt därav. Det  mesta nyttjas dock för en synnerligen begränsad tid och den rådande konsumtionshysterin är inte av godo. 

Vidare så tenderar utrustning för friluftsaktiviteter vara tämligen dyr och det är ju inte utan att man känner för studenten som väljer mellan en tur på fjället eller en helkväll på krogen. Eller för den delen för den strävsamma småbarnsförälder som lägger sina surt förvärvade slantar på en ur avkommans perspektiv oundgänglig leksak, bara för att strax se hur entusiasmen svalnar och det just så uppskattade inköpet förpassas till ett förråd där det tillbringar sin resterande tillvaro med att stjäla utrymme utan att skänka någon glädje.

Med tanke på allt detta, så kan det ibland vara en god ide att låna vad man behöver, åtminstone för att bestämma sig för om man verkligen behöver det.

Låna kan man ju göra från sina vänner, men detta är inte alltid uppskattad,  bekvämt eller ens möjligt, varför banken kan vara ett bättre alternativ.

Friltidsbanken är en berömvärd skapelse som numera finns på över hundra platser i landet. Här kan den som önskar låna det mesta som man kan tänkas behöva för utövandet av friluftsliv, idrott och mångahanda lekar.

Ävenflykter
Lillan testar Fritidsbankens utbud i Umeå

För en tur på fjället förser man sig snabbt med kängor, tält och sovsäck, medan en kängurustylta och en skateboard håller ungarna sysselsatta några timmar. Det är bara  att scrolla genom inventarielistan på den väl organiserade hemsidan för att se vad man kunde tänkas behöva. Bara på banken i Umeå finns närmare 19 000 objekt att välja bland. Lånetiden är 14 dagar och allt är helt gratis

Ävenflykter
Även sådana kreationer som här på hustruns fötter finns att låna

4 reaktioner till “Friluftsbanken – Låna vad du behöver för dina friluftsaktiviteter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *