Så hittar du ”Skogens Pärlor”

Skogsstyrelsen

När man har lust till en ävenflykt så är det ibland svårt att komma på något lämpligt ävenflyktsmål. Jag har egentligen inte så stora krav på underhållningsvärdet. Det är ju numera andra faktorer som spelar in. Nu när jag skriver detta letar jag efter något för helgen som skall vara inom 30 minuter från hemmet (så att Lilleman & Karamellen ej hinner somna), max 1 km gångväg (då Lilleman inte orkar (läs ”vill”) gå längre, helst torrt (då Lillemans stövlar är för trånga) och något nytt (för att ge mig en paus från ekorrhjulet och alltings eviga återkomst).

Jag råkar i mitt googlande snubbla på Skogens pärlor från Skogsstyrelsen. Här talas det lovande om ”Skogens sevärdheter”, ”Värdefulla skogsområden och kulturlämningar”. Jag klickar mig glatt vidare och hamnar då på skogskartan.skogskartan

Denna är kopplad till Fornsök som jag tidigare berättat om, men innehåller utöver detta inte mycket som kan exaltera en ävenflyktssugen småbarnsmor. Det enda jag hittade i närheten var en gransumpskog och en björksumpskog, och då Lilleman som sagt är stövellös för tillfället lät dessa ännu mindre lockande.

Dock, kanske andra har turen att bo i ett mer spännande område, så varför inte tillbringa 5 minuter med att klicka  dig igenom ditt grannskap och se vilka sumpmarker som väntar på att upptäckas på din bakgård. Här finns länken till Skogens Pärlor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *