Laxchips

ävenflykter

2 portioner

Använd 4 laxbitar. Ta dem från frysen och låt dem tina lite. Bitarna behöver vara fortfarande lite hårda för att du ska kunna skära dem. Skiva fiskbitarna på en mandolin eller i en matberedare i ca 2-3 mm tjocka bitar.

 Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut chipsen, en och en.

Salta rikligt.

Stek bitarna på 150 grader i ca 10-15 minuter. Häll av extra vätska.

Torka i 70 grader i ca 10 timmar tills chipsen är rätt hårda och går sönder.

Det bästa sättet att äta dessa chips är som de är. Jag brukar ta det som lunch. Supergott!

Däremot blir de inte goda återfuktade. I alla fall, har jag aldrig lyckats med det. Bitarna förblir lite hårda och känns som en skosula…  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *