Gocart i Umeå

Ävenflykter

Sonen i familjen har nyligen beslutat sig för en karriär som formel 1 förare (förra månaden var det motorcross). Själv finner jag motorfordon bullriga, illaluktande och alltför farliga för min smak, men man måste väl låta avkomman välja sin egen väg. Efter lite kompromissande kom vi dock överens om att han fick börja med att pröva gocart.

Umeå Automobilklubb har en gokartbana i Umeå strax utanför flygplatsen (hitta hit) och de håller öppet varje dag under sommaren 13.00 – 18.00/19.00.

Har man uppnått en höjd av 150 cm kan man här köra race under 8 minuter tillsammans med 9 andra blivande racerförare. Hjälmar och overaller finns på plats och inga andra förberedelser är nödvändiga.

För höjdmässigt förfördelade familjemedlemmar som endast är 120 cm över havet finns en mindre bana med små bilar, eller så kan man låna en tvåsitsig bil.

Ävenflykter

Sonen och hans kompis hoppade utan några förkunskaper i bilarna och körde sedan race efter race.

Två 10-åringar som nog i sin egen föreställningsvärld var Michael Schumacher och Niki Lauda och som efteråt rapporterade att detta var bland det roligaste de gjort och gav det 10 poäng av 10 möjliga.

(Pappa åkte ett race, blev varvad av sonen och slutade på sista plats, men köpte sig själv en glass som tröstpris)

Så ett nöje för alla i familjen som gillar fart och lite adrenalin !

Gocart hittar du också på följande platser i Västerbotten och Sverige:

En kommentar till “Gocart i Umeå”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *