Träffa busiga björnungar i Lycksele djurpark

Ävenflykter

De bästa möten med djur sker alltid i naturen. Som när man promenerar på en skogsstig och får se en hare eller ett rådjur. Däremot, vissa djurmöte vill man helst undvika, som att stötta på en björn, eller ännu värre, en mammabjorn med ungar.

Sådana vill man gärna träffa under kontrollerade former, som i Lycksele djurpark. Här får man träffa både mammabjörn, pappabjörn och busiga björnungar. Har man tur, så blir man bjuden på lite björnlek.

Lycksele djurpark, 1.5 timme bort från Umeå, bjuder på massor med härliga djurmöte. Här får man skåda mårdhund, älg, varg, muskoxe, lodjur, säl och många fler.

Barnen får klappa på och gosa med getter och killingar på Barnens Zoo.

När det inte råder någon pandemi, så kan man även besöka lekparken ”Lyckolandet” som innehåller massor av aktiviteter. Allt från att skjuta prick med pistol till hoppborgar, bumper-båtar och åka karusell.

Bild från https://www.facebook.com/LyckseleDjurparkAB

Favoriten är nog båtar (electric bumper boats) med vattenkanoner som man kan jaga föräldrar med för att fullständigt och konskevenslöst blöta ner dem. Det är också roligt med linbanan över vattnet. Tar man för lite sats, så får man bada (ofrivilligt) och ge sin familj en del skratt.

Räkna med att du kan enkelt spendera en hel dag här. Har du små barn, kan det rekommenderas att dela besöket i två dagar. Ta gärna mat och dryck med dig. Under pågående pandemin är restaurangen med en barnvänlig buffé stängt. Kiosken är öppen men det kan ta en stund att få er beställning, vilket uppskattas sällan av de små. Fikat kan köpas vid björnhagen. Passa er för björnungar dock. De är verkligen sugna på glass och det är hemst svårt att stå emot deras söta blickar, och tungor som sträcks ut för att få smaka. Man får dock absolut inte mata djur, det får man respektera.

Som sagt kan man med fördel stanna i Lycksele i 2 dagar. Hotell Lappland är en bra plats att övernatta på. För småttingar finns det ett lekrum här, för samtliga – en bastu och en pool. På sommaren erbjuder hotellet paketpris som gäller för två vuxna och två barn och inkluderar logi, frukost och entré två dagar till Lycksele Djurpark.  Passa på och gå på en kvällspromenad på en klippa (stigen börjas precis vid hotellet). Man får en utmärkt utsikt, lite blåbär och har man tur så får man skåda ekorrlek.

Dagen efter skulle man kunna besöka Gammplatsen. Under bar himmel, är denna en perfekt plats att se hur det såg ut förr i tiden, leka ute, handla på en loppis och avnjuta en god fika i ett av gamhusen. Skogsmuseet är också rolig att besöka för både stora och små. Se ett separat inlägg om Gammplatsen här.

Med mina vänner på Gammplatsen

Om vädret är bra, så kan man också prova Ansia Badpark. Under bar himmel, lovar det 25 graders varmt vatten och massor med skoj.

Bilder från ansiabadpark.se

Önskar er en trevlig resa!

2 reaktioner till “Träffa busiga björnungar i Lycksele djurpark”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *